Sunday, July 19, 2009

Cavenzi Lagi!


Bro,

Aku mmg panas berapi dengan Cavenzi dekat Tesco Extra, Plentong. Aku nak kawin 3 Julai 2009. Pastu dalam bulan 12 2008 aku ada pegi Tesco Extra kat Plentong, JB nie. Baru bukak dalam sebulan laa. Saja tgok ada aper2 yang best. Sampai2 sampai belek2 ada laa satu katil dekat Cavenzi aku ngn tunang aku berkenan nak beli, harga tak mahal dalam 1200 ajer. Tp yang aku nak tilam dier sebab tilam dier ajer dah 1200 gak. Kira set bilik tido campur tilam 2400 laa camtu. Bayar deposit dulu 50% pastu monthly aku bayar laa abiskan.

Dalam bulan April 2009 aku dah abis bayar. Masa tu aku inform diorang suruh hantar kat umah tunang aku dalam hujung bulan May 2009 sebab nak kasi mak andam n wedding planner tgok bilik pengantin camner nak hias.

Hujung bulan May dah sampai, katil aku tak sampai2. Aku call Cavenzi punyer showroom, kata stock ada kat warehouse, warehouse tgh process. Tunggu2 punyer tunggu kata 10 Jun nak hantar. Datang 10 Jun, mak mentua aku tunggu katil, takder orang datang. Sampai malam orang tua tu tunggu. Sian dier takleh berjalan. Aku call lagi Cavenzi punyer showroom, dier kata tatau aper Warehouse buat. Aku mintak no telepon warehouse, warehouse Cavenzi tu kata dier kata, dapat instruction hantar 17 Jun. Aku deal dengan warehouse, hantar 17 Jun. Dier hantar tapi problem katil sampai, almari sampai, bantal ada, tilam takder.. tapi orang warehouse Cavenzi ni considerate. Dier tau diorang takder stock tilam, dier bg aku tilam lain yang murah sikit sementara.

Lg 10 hari aku nak kawin, aku tunggu2 tilam aku, tak sampai-sampai. Aku call Cavenzi punyer kedai aku beli tu, aku tanya dier mana tilam aku. Dier boleh kata takder stock, kene tunggu sampai hujung Julai. Aku punyer hangin, aku mintak duit balik. Memula dier kata dier nak bagi, belakang dier suruh aku call balik dier kata dier nak bayar balik kat aku pakai check. Banyak cantik, aku bayar full cash dier nak bayar aku pakai check. 4 hari baru clear pulak tu. Aku nak kawin lagi 10 hari, bagi aku check nak clear 4 hari, sempat ke aku nak beli tilam lain lagi 6 hari? Dah laa tu, dier boleh kata ini prosedur diorang. Diorang punya prosedur diorang ikut, aku punya prosedur taknak lak ikut.

Bila aku tanya dier kalau aku amik duit, tilam dier dah hantar kat umah aku nak campak mana, dier boleh terkejut. Dier tak tau yang kat rumah aku ada tilam lain sebijik dier bagi untuk cover tilam aku yang tak sampai2.

Last2 dier cakap dengan aku dier nak hantar hari Jumaat nie. Kalau dier tak hantar aper aku nak buat? Kawan2 aku bg cadangan, malam pertama kau nanti atas lantai ajer laa...

Tu pasal aku nak cakap yang kedai perabot murah dan banyak cawangan macam Cavenzi nie tak boleh percaya dengan diorang punyer show room. Dekat showroom lawa kemain, dekat warehouse dah berkulat. Pastu warehouse dier dengan showroom macam tak tahu buat keje sama2. Aku suspek kalau kau pegi Cavenzi ker, Court Mammoth ker sumernyer warehouse sama ajer. Yang beza, Cavenzi ada lain sikit almari dier. Sebab tu kalau kau pegi Court Mammoth ke kau akan perasan ada perabot tu katil dier sama macam dkat Cavenzi, tp almari dier design lain sikit ajer..

Khairi Khamsah

Komen - Hehe,carik katil eh?Nak buat apa atas katil tu bang?

Yang aku perasan,memang kebanyakan kedai perabot kat Malaysia ni ambik dari supplier yang sama,kecuali beberapa tempat yang ada brand sendiri,mcm Ikea atau brand2 lain yang mahal2 belaka.Yang membezakan dia hanyalah harga dan pakej yang ditawarkan. Sebab kalau usha2,pakej yang ada harga sama aje semuanya.

2 comments:

l0veyd0veyd00 said...

waa...nice info... gud gud... aku pun nanti nak kawin gak...xnk lah beli cavenzi..

Shafique said...

seyes! elakkan cavenzi nie. Plzzz la. Aku nyer set perabot nak complete amik masa berbulan. memula datang katil, then lama sket meja jepung. lamaa lasttt sekali datang ler almari tv.

Aku dah larat maki cawangan diorang. KULIM. Siot tol. Ada plak order set datang asing2. 2 bulan gak la untuk 3 item.